Vožnja osječkim tramvajima od danas će biti nešto sadržajnija. Nakon zvučnog geolokacijskog oglašavanja, startup This Timekrenuo je s implementacijom druge faze svog inovativnog promocijskog kanala – postavljanje videa zaslonau putnički prostor.

“Otvaramo oglašivačima nove mogućnosti interakcije s ciljanim tržištima, a putnicima činimo vožnju vizualno atraktivnijom; Osim reklama, na This Time monitorima će moći vidjeti razne servisne informacije i pratiti aktualne novosti”, kaže Ante Pandžić,jedan od osnivača ove inovativne tvrtke. This Time, je podsjetimo, prije nešto više od godinu dana ušao u finale natječaja jedne banke za najbolju poduzetničku ideju. Na kraju nisu osvojili nagradu, ali to ih je natjeralo da još predanije krenu u njenu realizaciju.

Nakon zvučnog, dostupno i audiovizualno oglašavanje

“Susreli smo se s čitavim nizom problema koje smo uspješno riješili. Tehnički najzahtjevniji dio bila je izrada posebnih monitora i hardverskog sklopa koji mogu izdržati trešnju tramvaja, razlike u naponima i zadržati funkcionalnost. Razvili smo i vlastito softversko rješenje putem kojega upravljamo onime što se emitira u tramvajima. Time oglašivačima nudimo mogućnost boljeg ciljanja željene populacije i jedan novi, atraktviniji način oglašavanja”, dodaje Pandžić.

This Time zvučni geolokacijski sustav već je aktivan u 10 tramvaja, a odnedavno je u funkciju pušteno 10 video monitora u još 10 osječkih tramvaja. Oglašivači su dobro reagirali na nove mogućnosti, a potencijal sustava su prepoznali i pojedini privatni investitori.

Ostvareni kontakti s investitorima

“Uz razvoj platforme i jačanje tima, aktivni smo u razgovorima s investitorima. O tome ne smijemo puno govoriti, ali interes postoji čak i u Australiji. Osim kapitala koji nam je potreban za širenje na druge gradove, od potencijalnog investitora očekujemo i know-how, kontakte i mentorstvo. Želja nam je nakon Hrvatske, s ovim proizvodom izaći u inozemstvo, gdje vidimo ogroman potencijal za rast”, dodaje Davor Ojvan, suosnivač tvrtke i glavni “krivac” za razvoj tehničkog dijela priče.

Iako slične ideje već postoje u svijetu, osječki dvojac ističe da posebnost njihove platforme leži u geolokacijskoj funkcionalosti. To znači da platforma putem GPS modula prepoznaje trenutnu lokaciju vozila i sukladno želji oglašivača emitira reklamu upravo na toj lokaciji.

“Time omogućavamo primjerice auto školama da se intenzivnije reklamiraju u blizini srednjih škola i fakulteta, gdje se kreću pripadnici njihove ciljane skupine, ljekarne također mogu birati lokacije bliže bolnicama, svojim poslovnicama; pekarnice mogu oglašavati akcijske prodaje i slično… U svijetu još nismo pronašli platformu sa sličnom funkcionalnošću. I zato smatramo da imamo proizvod koji uz dozu kreativnosti može biti iskorišten na do sada još neviđene načine i privući pažnju velikog broj novih klijenata potencijalnim oglašivačima”, zaključuje Pandžić.